Szombaton egy 60 fős plébánia-közi házas találkozónk volt. A fiatalok fogadták az érkezőket, és foglalkoztak a kicsikkel. Persze a szép design-os zsákjainkat mind elkéregették – de adtuk, mert itt se köthettünk kompromisszumot! Különösen szép volt a Holt Tisza partján lévő Sétakert takarítása. Többi közt erről is vallanak a fiatalok:

„Nagyon jó volt látni a városunk lakóit, ahogyan fölfigyeltek ránk. Szívesen mondanám mindenkinek, hogy jót tenni jó! Aki teheti, csatlakozzon hozzánk!” (Áron) – „Nekem az tetszett, hogy ilyen kicsi létszámból ilyen szuper csapat alakult. A szemét szedésnél senki nem fújogott. Jó volt a közös beszélgetés, a játék, az éjszakai foci.” (Laci) – „Meglepett, hogy a kisgyerekeknek milyen okos válaszaik vannak! Jó volt velük játszani és beszélgetni!” (Zoli) – „Jól esett, hogy a társaink biztattak bennünket, amikor megijedtünk a szemetelősöktől.” (Dominik)

„Nekem az volt szép, hogy összetartó csapatként dolgoztunk együtt. Például a szemétszedésnél vagy a lombsöprésben. Tetszett, hogy a fiúk is elvállalták a lányosabb feladatokat, pl a mosogatást.” (Bori) – „Nekem az tetszett, amikor a sétakerti játszóteret takarítottuk. Az emberek az utcán ránk köszöntek és sok pozitív jelzést kaptunk.” (Eszter) – „Nekem különösen tetszett, hogy a gyerekekre vigyázhattunk és és ők hallgattak ránk, a szülők pedig megbíztak bennünk. Meg hogy olyan sok mindent tehettünk ezért a szép kis városért. Ami igazán meglepett, hogy amikor elmentünk a Sétakertbe szemetet szedni, ott voltak a szemetelők, akik rendszeresen dobálták egy fa alá a szemetet, és mikor látták, hogy mi felszedjük az eldobál sörös dobozokat és szotyis zacskókat, meglepetésemre elmentek, pedig azt hittem szólni fognak. Nagyon tetszett ez a program és szívesen vállalkozok erre máskor is.” (Szandi)

Nézzétek meg