Mozgalmas órák vannak mögöttünk, melyek nélkül most sokkal szegényebbek lennénk!

Péntek délután 2 órától gyülekeztünk a Plébánián, majd a „csapatpólók” átvétele után a templomban folytattuk a lélekben hangolódást, hogy (bicikli) nyeregbe szállva az Idősek Otthonába látogassunk. Verset, énekeket, tanulságos történetet szedtünk csokorba, hogy az őszi hervadásba egy kis tavaszi fiatalságot csempészhessünk, ezzel kedveskedve az intézmény lakóinak. Kis csapatunkat Lakatos Tibor hitoktatónk és Máté Csaba református lelkipásztor vezették, utóbbi pedig kísért is bennünket: gitáron! A nap Ókécskén ért véget testvéri, ökumenikus együttléttel.

A szombat reggel ismét a katolikus templom szomszédságában köszöntött minket, ahol lelkes fiatalok gyülekeztek újfent, majd folytatták útjukat két irányban.
Barta János gondnokunk, és Eszes Károly tanár úr vezetésével néhányan a temetőben végeztek hasznos munkát a délelőtt folyamán, kiegészülve képviselő testületünk férfi tagjaival, amíg a társaság másik része, lelkes anyukák vezetésével a Tisza partot fürkészte és az emberi gondatlanság nyomait igyekezett eltüntetni. Mintegy 20 zsáknyi szemét gyűlt össze, ezzel is könnyítve kicsit a szeretett folyó környezetén.
Ebben egy nagyon különleges ám hatékony segítségünk is volt, Verdi kutya „személyében”, aki szintúgy kivette részét az össznépi szemétszedésből!
Némi tápértékről a Plébánia jóvoltából Tamás atya gondoskodott, a „papmobil” ezért gyakran ingázott a helyszínek között.

Köszönet mindenki segítségéért!