1. Köszönetemet szeretném kifejezni mindazok felé, akik az immár mögöttünk lévő, 2018/2019-es egyházi évben felajánlásaikkal, anyagi javaikkal, két kezük munkájával hozzájárultak egyházközségünk megmaradásához, épüléséhez és szépüléséhez. Isten fizesse meg!
  2. A karácsonyt megelőző, kegyelmi időszakban keressük a lehetőséget az elcsendesedésre, a személyes-,valamint családi körben végzett imádságra! Legyen az adventi koszorú gyertyáinak meggyújtása következetes gyakorlat részünkről, ezáltal ünnep az otthonunk számára. Kerüljük a nagy zajjal járó kikapcsolódást (pl.: zenehallgatás bizonyos formái), és az adventi tér felé járva egy térdhajtásra a templomba is térjünk be bátran! „Amilyen az advented, olyan lesz a Karácsonyod!” Vegyük komolyan!
  3. Szeretettel hívom fel a figyelmet az adventi időszak sajátosan szép hagyományára, a hajnali szentmisék („Rorate”) gyakorlatára! December 2-tól 23-ig, minden hétfőn, kedden, szerdán és péntek hajnalban, 6.00-kor kezdődnek a Roráték templomunkban. Szombaton az előesti szentmise okán nincs külön hajnali mise. Az ifjúságot idén is zsíros kenyér és meleg tea várja! Ennek el(ő)készítésében megköszönöm az ügyes kezű asszonyok segítségét. A legtöbb hajnali misén résztvevő gyerekek külön jutalomban részesülnek! J
  4. A Bibliaóra soron következő alkalmát kedden (december 3.) tartjuk a Plébánia nagy termében, 30 órai kezdéssel!
  5. Szent Miklós püspök ünnepét követő vasárnap (december 8. – Advent 2.), a délelőtti szentmisében emlékezünk meg a gyermekek barátjáról és jótevőjéről! Miután a „nagy szakállú” sűrű programjai miatt nem tud ellátogatni hozzánk, arra kéri a templomba járó gyerekeket, hozzanak be egy csizmát vagy cipőt (saját névvel felcímkézve), amelyekbe, erre járván el tudja helyezni a nekik szánt csomagokat! Legyen a lábbeli tiszta és jó illatú, nehogy még mi okozzunk neki „meglepetést”! J A lábbeliket legkésőbb szombat délig várjuk a plébánián!
  6. A tiszabögi szentmise december 8-án (Advent 2. vasárnap) reggel 8 órakor lesz megtartva!
  7. Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt december 8-án, vasárnap 17.00-kor templomunkba, a szegedi kötődésű Argenteus Hangműhely lelkes énekeseinek adventi koncertjére. A belépés díjtalan, ám a lelki gyarapodás garantált! J
  8. Megérkeztek a jövő évi Kalendáriumok és falinaptárok! A hátsó asztalon megtalálhatják őket, de a plébánián is van lehetőség megvásárlásukra! Igény esetén utánrendelhető.
  9. 2020-ban ünnepeljük templomunk újraszentelésének 200. évfordulóját! E jeles dátumot több kiadvánnyal, kiállítással és programokkal is szeretnénk ünnepibbé tenni. Az anyaggyűjtést megkönnyítendő szeretettel kérem a kedves testvéreket, hogy az odahaza lévő személyes, vagy akár szülői, nagyszülői örökségből, esetleg hagyatékból megmaradt fényképeket, kedves emlékeket (itt szolgáló lelkipásztorokról, egyházi alkalmakról, ünnepekről, a templomról) legyenek szívesek a Plébániára eljuttatni. Digitalizálás után ezeket természetesen visszaszolgáltatjuk! Célszerű saját névvel ellátott borítékba helyezni a képeket.
  10. Isten éltesse mindazokat, kik a héten ünneplik születésnapjukat, névnapjukat, esetleg házassági évfordulójukat! Névnaposaink: Elza – Melinda, Vivien – Ferenc, Olívia, Xavér – Borbála, Barbara, Boróka – Vilma – Miklós, Döniz – Ambrus – Mária