1. Hajnali szentmisék („Rorate”) a héten csak hétfőn, kedden és szerdán (pénteken este kezdődik a lelkigyakorlat!) A szentmisék után zsíros kenyér és meleg tea várja a betérőket a plébánián! A legtöbb hajnali misén résztvevő gyerekek külön jutalomban részesülnek! J Az utolsó roráté december 23-án lesz!
 2. Kedden (december 17.) 30-kor tartjuk az esztendő utolsó Bibliaóráját! Szeretettel várom a kedves testvéreket!  
 3. Jövő pénteken és szombaton (december 20. – 21.) kerül sor adventi lelkigyakorlatunkra, melyet idén Főtisztelendő Seffer Attila esperes, kiskőrösi plébános vezet majd. 30-tól gyóntatás, 18.00-kor szentmise lesz templomunkban! Kérem a kedves testvéreket, hogy ütemezzék úgy egyéb elfoglaltságukat, hogy a szóban forgó alkalmakon jelen tudjanak lenni és, ha még eddig nem tették, most végezzék el karácsonyi szentgyónásukat!
 4. A tavalyi évhez hasonlóan az idén is szeretettel fogadjuk a fenyőfa felajánlásokat templomunk díszítéséhez! Ha a háziak megválnának méretes fenyőfájuktól, gondoljanak ránk, amennyiben tehetik!
 5. Az adventi várakozás a jó cselekedetek gyakorlásának kitüntetett időszaka (noha nem kizárólagos)! Szeretettel hívom fel az ifjúság figyelmét az oltár előtt található kosárra, melybe a jócselekedeteket jelképező fenyőfadíszeket gyűjtjük (1 jó cselekedet = 1 dísz). Karácsony ünnepére a „gyerekek fáját” ezek fogják díszíteni! Gondoskodjatok róla gyerekek, hogy ne csak egy-két dísz árválkodjon a fátokon!
 6. Jövő évi Kalendáriumok és falinaptárok korlátozott számban kaphatóak még a hátsó asztalon!
 7. A Korda könyv-, és kegytárgykereskedés jóvoltából az advent folyamán értékes lelki irodalom, imakönyvek és egyéb kiegészítők, apróbb ajándéktárgyak kaphatóak a plébánia előterében! A rendszer „becsületkasszás”, mindenkit a saját, jó lelkiismerete kötelez! J
 8. Mézeskalács díszítésre hívjuk a gyerekeket jövő szombat (december 21.), délután 2 órára a Plébániára! Az elkészített alkotások egy része a templomi fák egyikét fogja ékesíteni!
 9. Templomunk karácsonyi díszbe öltöztetése december 23-án (hétfő), reggel 8 órakor veszi kezdetét! Megköszönöm az ebben nyújtandó segítséget a vállalkozó szelleműeknek. Férfierőre és női kezekre egyaránt szükség van!
 10. Az ünnepi miserend megtalálható a templom hirdetőfalán, ajánlom a Kedves Testvérek figyelmébe!
 11. 2020-ban ünnepeljük templomunk újraszentelésének 200. évfordulóját! E jeles dátumot több kiadvánnyal, kiállítással és programokkal is szeretnénk ünnepibbé tenni. Az anyaggyűjtést megkönnyítendő szeretettel kérem a kedves testvéreket, hogy az odahaza lévő személyes, vagy akár szülői, nagyszülői örökségből, esetleg hagyatékból megmaradt fényképeket, kedves emlékeket (itt szolgáló lelkipásztorokról, egyházi alkalmakról, ünnepekről, a templomról) legyenek szívesek a Plébániára eljuttatni. Digitalizálás után ezeket természetesen visszaszolgáltatjuk! Célszerű saját névvel ellátott borítékba helyezni a képeket.
 12. Isten éltesse mindazokat, kik a héten ünneplik születésnapjukat, névnapjukat, esetleg házassági évfordulójukat!  Névnaposaink: Valér – Etelka, Aletta – Lázár – Auguszta – Viola, Violetta – Teofil – Tamás – Zénó, Tifani, Anikó