Szent II. János Pál 15 éve, a mai napon, 2005. április 2-án költözött az örök hazába. Az évforduló alkalmából néhány remek gondolatán épülhetünk!

 1. A jövő ma kezdődik, nem holnap.
 2. A tudomány megtisztíthatja a vallást a tévedésből és a babonától. A vallás megtisztíthatja a tudományt a bálványimádástól és a hamis abszolútumoktól.
 3. A társadalmi igazságosság nem érhető el erőszakkal. Az erőszak megöli azt, amit létrehozni kíván.
 4. Ne hagyd el magad a kétségbeesésig. Mi a húsvét emberei vagyunk és a halleluja a dalunk.
 5. Felszólítalak benneteket, hogy soha, de soha ne adjátok fel reményt, soha ne kételkedjenek, soha ne fáradjatok el, és soha ne legyenek bátortalanodjatok el. Ne féljetek.
 6. A hit és a tudás olyan, mint az emberi lélek két szárnya, amivel az igazság felé halad.
 7. A legrosszabb börtön a bezárt szív.
 8. Ahogy a családnak megy, úgy megy a nemzetnek, és így az egész világnak, melyben élünk.
 9. Ne féljetek esélyt adni a békére, a békét tanítani, a békét megélni … A béke lesz a történelem utolsó szava.
 10. Az egyéni szabadság korlátozása úgy tűnhet, hogy az valami negatív és kellemetlen dolog, de a szeretet által pozitív, örömteli és kreatív dologgá válik. A szabadság a szeretet kedvéért létezik.
 11. Nem gyengeségeink és kudarcaink összegzése vagyunk, mi az Atya szeretetének összege vagyunk és a valódi képességünk az, hogy Fiának, Jézusnak képévé váljunk.
 12. Jézust keresed, amikor álmodsz a boldogságról; Ő vár téged, amikor semmi mást nem találsz kielégítőnek; Ő a szépség, akihez vonzódsz; Ő az, aki a teljesség szomjúságában provokált téged, hogy ne engedje, hogy megállj a kompromisszumnál; Ő az, aki sürget téged, hogy lehulljon rólad a hamis élet maszkja; Ő elolvassa a szívedben a legeredményesebb döntéseket, amelyeket mások megpróbálnak elfojtani.