Kedves, jó testvérek, az elmúlt hetekben és a virtuális térben hozzánk ellátogatók!

A COVID 19 által generált nehézségek olyan kihívások elé állítottak bennünket, amit a sokunk számára ígéretesnek induló 2020-as esztendő elején, amikor boldog új évet kívántunk egymásnak, még nem sejthettünk!

Ám tagadhatatlan, hogy ennek az életünkre még most is (ki)hatással lévő időszaknak voltak gyümölcsei is! Ezek egyike azon igény felismerése, majd – ha nehézkesen is, de mégiscsak – a szükséges feltételek megteremtése, hogy a zárt templomból élő adásban közvetítsük a szentmiséket!

Hála a gondviselő Istennek, hogy ezzel sokakhoz juttathattuk el az Evangélium vigasztaló, bátorító, reményteli üzenetét. Köszönet azért is, hogy minket, az idén 200 éves tiszakécskei Szentháromság templomot választottá(to)k!

Ugyanakkor jó ha tudjuk, hogy ez nem természetes állapot, és sokszor a kamera innenső oldaláról nem is volt ez egyszerű feladat! De amíg kizárólagos lehetőség volt a szentmisébe és így a közös imádságba való bekapcsolódásra, igyekeztünk “állni a sarat”.

Most azonban, sokunk örömére, immáron több, mint egy hónapja újra megnyitották a templomok kapuikat, s, ha feltételek mellett is, de részt tudunk venni a szentmiséken! Dicsőség az Úrnak!

Mindezek tükrében, ez úton jelzem kedves mindnyájatok felé, hogy az ONLINE közvetítéseket szüneteltetjük! (Már a mai, egyébként valóban utolsónak tervezett közvetítés alatt sem volt sajnos hang…)

Szeretettel bátorítok mindenkit, hogy keresse fel a “saját templomát” és építse Isten Országát a maga helyén, hiszen ott kell virágot hoznunk és megteremni a magunk jó gyümölcseit, ahová a jó Isten elültetett minket!

Ugyanakkor tervben van egy heti rendszereséggel történő “bejelentkezés”, hogy aki jó szívvel szeretne meríteni az Isten Igéjének kimerìthetetlen forrásából, az megtehesse! (Erről kicsit később.)

Imádságos szeretettel,
Tamás atya