Augusztus utolsó csütörtöke egy kirándulás apropóján marad szép emlék sokunk számára. A GPS koordináták Makó városát jelezték úticélul, oda zarándokolt Plébániánk Ifjúsági közössége: „a BANDA”. Minthogy az idei tábor a vírus okozta kihívások miatt elmaradt, különösen üdítő volt számunkra e nyárvégi kiruccanás.

Felkerestük az Újvárosi Szent László templomot, ahol a plébános, Pálfai Zoltán atya kalauzolt bennünket. Sok érdekes információval gazdagodtunk sétánk során. Ezután Biró István görög katolikus parókus fogadott minket nagy szeretettel, és a míves ikonosztázion előtt beszélt az általunk kevésbé ismert, vagy még sosem hallott keleti rítusú liturgiáról, a megszentelt tér felosztásáról és a klasszikus ikonábrázolásokról.

Innen a Szent István király Plébániatemplomba látogattunk, ahol a meglepően tágas szentélyt és benne a robusztus főoltárt is megcsodálhattuk. A csoportkép után következett a sokak által izgatottan várt ebéd, ami nem csak jól esett, de finom is volt.

Napunk folytatásaként felkerestük az izgalmas kialakítású, és a kilátóból kivételes látványt kínáló Lombkorona sétányt, majd a Kaland part kínálta lehetőségek várták a vállalkozó szellemű Tisza partiakat. Ott szabadesés, trambulin és a Maros folyó feletti átcsúszás/biciklizés garantálta a jó hangulatot, 140-től 190 centiméterig.
Indulás előtt jól esett a fagyos jégkrém, s legvégül a Tiszakécske tábla megpillantása a lemenő Nap fényében.