HÉTKÖZNAPI SZENTMISÉK (17.00) SZÁNDÉKAI:

Kedd – a gyermeket váró édesanyákért
Szerda – Érsek atyánkért, főpásztori kinevezésének 22. évfordulóján
Péntek – a járvány megszűnéséért és a betegek gyógyulásáért

 

  1. Ne feledkezzünk meg a böjti fegyelemről, mely elsősorban a 14 és 60 év közötti korosztályra vonatkozik!  A húsételek fogyasztását nagyböjt péntekjein is hanyagoljuk!  Mindemellett dicséretes, ha az édességek vagy az élvezeti cikkek bevitelét is csökkentjük!
  2. Nagyböjt péntekjein az esti misét követően keresztútájtatosságot végzünk templomunkban! Kapcsolódjunk be, fedezzük fel újra eme ősi gyakorlat jelentőségét, s lélekben kísérjük el Üdvözítőnket a szenvedések és a szeretet útján a Golgotáig!
  3. Szeretettel hívom fel a kedves testvérek figyelmét, hogy Nagyböjtben is szervezünk tartósélelmiszer gyűjtést a rászorulók megsegítésére! Nagy öröm volt tapasztalni az adakozó kedvet az elmúlt évek során is! Ha most lehetőségeink a vírus okozta kihívások okán szűkösebbek is, kérem, aki megteheti, ezúttal is gondoljon a nehezebb sorban élőkre! Adományaikat leadhatják a sekrestyében minden szentmise előtt, vagy a Plébániairoda előterében, hétfőtől péntekig, 9 és 12 óra között.
  4. A jövő vasárnapi (február 28.) perselyadományt központi gyűjtés keretében, a katolikus iskolák javára továbbítjuk.
  5. Isten éltesse mindazokat, kik e héten ünneplik születésnapjukat, névnapjukat, esetleg házassági évfordulójukat! Névnaposaink: Eleonóra, Norina – Gerzson, Zétény – Alfréd, Mirtill – Mátyás, Jázmin – Géza, Alexander – Edina – Ákos, Bátor – Elemér  

ÁJTATOSSÁGOK: 

Kedd       17.40 – rózsafüzér
Szerda    16.40 – litánia
Péntek    17.40 – keresztút