Ökumenikus szolgálat keretében áldottuk meg az új Tisza-parti kilátót, amely az esővíz mellett szenteltvizet is kapott gazdagon.
 
Alább e jeles alkalomra írt szentelési imádság szövege olvasható.
 
Könyörögjünk!
 
Urunk, fölséges Istenünk!
 
Izgatott örömmel, gyermeki várakozással tekintettünk e mai nap elé. Szűz Mária magyar ege alatt, Szent István ezer éves országában, őseink örökségében hálatelt szívvel és imádságos lélekkel borulunk le eléd, áldásodat kérve.
 
Hálát adunk az emberi erőfeszítésért, amely épít, és nem rombol!
 
Hálát adunk az igyekezetért, mely szépít, és nem tombol.
 
Hálás köszönettel adózunk mindazok fáradozása előtt, akik sokak örömére és szeretett városunk ékességéül, a Tisza jobb partján ezen építményt emelték. Segítse EZ a kilátást és a belátást egyaránt.
 
A kilátást, hogy a festői szépségű tisza-kanyar és a szőke folyó látványa örömmel töltse el szívünket, és ez által segítsen rácsodálkozni a teremtett világ szépségére és gazdagságára, valamint alkotó jóságod nagyszerűségére. De segítse a belátást is, hogy e városnak gondos gazdái, és a szépet értékelő és megbecsülni vágyó közössége van.
 
Add Urunk, hogy mindnyájan magunkénak érezzük, és felelős szeretettel óvjuk épített örökségeinket és a természet szépségeit.
 
Így áldd meg e kilátót, és mindazokat, kik rajta időzni fognak. Krisztus, a mi Urunk által!