Nincs miért aggódni! Azt a feladatot mit Teremtőd rád bízott, azt meg is tudod oldani, azt kitartó, becsületes munkával vidd jó végre! A ránk kiosztott feladatok végzése közben nem kell szorongani, aggódni, elbizonytalanodni, hanem Istenben bízó lélekkel, mindent jól átgondolva, bölcsen, önmagunkat nem kímélve, erőnket megfeszítve dolgozni kell, határozottan menni előre!
 
Bölcsen ha körülnézek, látom, hogy vannak erőnket meghaladó gondok, bajok is e világban, olyan problémák, miket jó lenne megoldani, de amihez a mi adottságaink, képességünk kevés! Ezeknél a „bajoknál” aggódva, szorongva nem szabad leragadni, kár időt, energiát pocsékolni a nem ránk tartozó munkák végzésére.”Verd le sarudról a port – tanácsolja a Mesterünk – és menj tovább!” Ami nem ránk tartozik, azt ne tekintsük a saját feladatunknak, hanem alázattal bízzuk ezek megoldását a jó Istenre! Ő a Jó Pásztor, mi csak mellette pulikutyák vagyunk!
 
Egészen biztos, hogy körülöttünk vannak olyan feladatok, melyet nem én, vagy nem most, vagy nem itt kell megoldani, és ezt a bölcs ember szorongás, aggódás, harag nélkül tudomásul veszi! Ismernem kell magamat, képességeimet, saját erőmet fel kell bölcsen mérjem, és ez alapján tudni fogom, hogy mi az én kompetenciám, és mi az amit Teremtőm nem bízott rám!
 
Szeretettel, Csaba t.
2021. jún. 19.