Plébániánk ifjúsági közössége (a „BANDA”) az elmúlt napokban a Börzsönybe látogatott. Nagy szeretettel vártak minket Vámosmikolán, ahol a szépen megújult Plébánia épület vendégei lehettünk.
Elzarándokoltunk a szomszédos Nagybörzsönybe, ahol kulturális és természetjáró sétàt tettünk, megtekintve a helyi értékeket, a csipke-, és magfaragás művészetét, és egy szebb napokat is látott vízimalom történetébe is betekintést nyertünk.
Kedden a bányásztemplomban szentmisén vettünk részt, szerdán pedig a hegyi kaptatókon felküzdve magunkat a csodaszép látványt kínáló Börzsöny erdőrengetegének panorámájában, Tamás atya szabadtéri szentmisét mutatott be, mindnyájunk örömére.
Csütörtökön Esztergomba látogattunk, ahol a vár és a Bazilika monumentális szépségére csodálkozhattunk rá!
Mindemellett közös játékkal, jó hangulatú csoportos foglalkozásokkal, és sok, hiánypótló beszélgetéssel töltöttük az Isten adta idő perceit.
Köszönjük Lakatos Tibor hitoktatónknak a tábor megszervezését, a lelk(ismeret)es igyekezetet, a sok utánajárást. Öröm volt számunkra, hogy közösségünk „veteránjai”, az egyetemista -, vagy már dolgozó ifjúság, mint segítők és kísérők vették ki részüket e szorgos napokból.