Szeptember első vasárnapja, immár több évtizede a kerekdombi iskolakápolna búcsúja, Kisboldogasszony közelgő ünnepéhez kapcsolódóan. Ugyan az idők során a szentmiséket a néhai óvoda nagytermében ünnepli a hívő közösség, e szép hagyományt jó szívvel őrizzük, s így tettük ezt idén is, szeptember 5. napján.

Közel egy év után tarthattunk szentmisét Kerekdombon, miután komoly és rég óta esedékes felújítási munkálat vette kezdetét, melynek eredményeként megújult az egész épület. Többek között nyílászárócserére, az elektromoshálózat modernizálására, fűtéskorszerűsítésre, vizesblokkok kialakítására nyílt lehetőség, így a misézőhely is új pompájában várta az imádságos szívűeket.

Köszönjük Tiszakécske város Önkormányzatának, különösen Tóth János polgármester úrnak, aki szívén viseli egyházközségünk sorsát.

Köszönettel tartozunk a Városgondnokság munkatársainak, mindenekelőtt Mészárosné Kerekes Anikónak, hogy mindig készségesen áll rendelkezésünkre, és segít, amiben szükség mutatkozik.

A liturgia kereszt szenteléssel vette kezdetét, Nagy Imre, tiszakécskei asztalosmester jóvoltából a misézőhely falát díszítő régi kereszt is megújulhatott, noha a Corpust érintetlenül hagytuk. Szépen tükrözi e kereszt RÉGI és ÚJ összefonódását és összetartozását.

A megkezdett úton, Jézus Krisztus követésében, de egy megújult miliőben, a megújulás vágyával lelkünkben, szép időben, jó helyen, örömteli szívvel adtunk hálát, kérve égi Édesanyánk („Kisboldogasszony”) közbenjárását is a Tiszakécske – Kerekdombi közösségre.