„Napjainkban túl sokan vannak, akik sem a saját testünket, sem más emberek testét nem úgy tisztelik, mint isteni adományt.

Ha az embert problémaként tekintjük, a család tagjai közötti kapcsolat egyre lazábbá válik, s az emberek közömbösek lesznek. Sajnos sokan már nem tudják, hogy a létezés és az élet olyan, mint egy csodálatos ajándék és szentség. …”
+ + +

„Az abortusz soha nem lesz jó és megnyugtató megoldás. Egy gyermek meghal, az anya pedig élete hátralévő részében azzal a tudattal kell éljen, hogy elvette saját kisbabája életét. Semmi nem mutatja meg jobban ezt a fájdalmat mint azok a szavak, amelyeket abortusz után mondanak az anyák.”

+ + +

„Örömmel mondom, hogy jó dolog igent mondani az életre, csodálatos megfogni egy gyermek kezét és Istenben bízó lélekkel elindulni vele a nagyvilágba. Minden egyes gyermek hatalmas kaland, édes teher. Arra bíztatok mindenkit, hogy semmiért a világon ne hagyja ki a gyermekeket az életéből. Vállaljátok így ahogy én is vállaltam, – vagy úgy ahogyan azt minden vér szerinti szülő teszi – az apaság, anyaság édes terhét, hisz gyermekeitek tehetnek titeket örömapává, örömanyává, szeretett nagytatává, nagymamává, bennük válik igazán áldássá a ti életetek!”

(Böjte Csaba)