Kedves Testvérek!
 
Mint arról már több ízben hírt adtunk, templomunk felszentelésének 200. évfordulója a tavalyi évre esett, ám a világméretűvé duzzadt járvány miatt csak idén tudtuk megünnepelni e jeles jubileumot.
A nagy sietségben azonban majd, hogy nem elfelejtődött egy 2021-ben esedékes évforduló, mely, ha nem is oly szép kerek, mint a fenti szám, de tízzel osztható!
 
Ugyanis idén 110 éve annak, hogy egyházközségünk boldog emlékű plébánosa, Gémes Mihály atya megszületett. S így annak is 10 esztendeje már, hogy köztéri szobra a “paplak” szomszédságában lévő templomkertben felavatásra került.
 
Mindezek mellett pedig úgy gondolom említésre méltó, hogy a róla elnevezett Alapítványt, melyet a Szentháromság Plébánia céljainak segítésére hívtak életre, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2010. november 8-án, tehát éppen ma 11 éve jegyezte be.
 
Gémes atya születésének 110. évében egy igazán különleges és egyedi módon szeretnénk kalapot emelni emléke előtt, felelevenítvén alacsony termetébe “rejtett” emberi-, és lelki nagyságát.
Olyan képeket osztunk meg nagy szeretettel, amelyeket talán még senki nem látott, vagy legalábbis nem sokan és nem is gyakorta.
 
A széles körben, csak “Öreg atyaként” emlegetett plébános bizony volt fiatal is egykoron!
Az itt látható képek ugyanakkor a Plébánia tulajdonát képezik, és e cikk megosztásán túl azok felhasználásához a Plébánia nem járul hozzá.
 
Bobek Tamás, plébános