Az örömteli együttlét megkoronázásaként szenteltvízzel hintettük az iskolatáskákat, így kérve a gondviselő Istent, segítse elhordozni testi és lelki terheinket, hogy az előttünk álló pályát kitartóan fussuk végig, és mindeközben tudjunk növekedni bölcsességben és szeretetben.
 
Részlet Tamás atya prédikációjából
 

„Amikor megérkeztetek a templomba, nagyon ügyesen elhelyeztétek táskáitokat az oltár előtt. Ám arra többen nem fordítottak kellő figyelmet, hogy hogyan is tették le, ezért csinosítottam rajtuk egy keveset, hisz egyik – másik háttal (pánttal) állt előre. Abban megegyezhetünk, hogy a hátulja az iskolatáskának a kevésbé előnyös oldala! És ez így igaz esetünkben is. Az embernek is van egy előnyös, és egy kevésbé tetszetős oldala. Sajnos az Úristen sokszor csak az utóbbit látja, nekünk mégis az kell legyen a szívünk vágya, hogy az előnyösebb oldalunkat erősítsük és mutassuk! Azt, amelyik közeledik a templomhoz, és nem azt, amelyik távolodik!

 
Amelyik tud és szeret is imádkozni. Amelyik kellően szorgalmas és megbízható, s nem a lustát és a komolytalant.
Törekedjünk az előnyösebb, vagyis a szebbik és szerethetőbb oldalunkat mutatni, de ez ne csak külső máz legyen, hanem a bensőnk kivetülése. „
 
Fotó: Bohács Alexandra

Pályázat

Miserend

Hétköznap
Kedd:
17:00

Szerda:
17:00

Péntek:
17:00

(kedden szentmise után énekes rózsafüzért imádkozunk; szerdán és pénteken a szentmisében litániát végzünk)

Hétvégén
Szombat:

szentmise 2022. október 1-től: 18:00

Vasárnap:
10:00 és 18:00* a hétköznapi szentmisék esetenként módosulhatnak, ezért kérjük nyomon követni az aktuális (heti) hirdetést!

Jogi Információk

Támogatóink

Kalocsa-Kecskeméti Érseki Hatóság

Tiszakécske Város polgárai

Nemzeti Együttműködési alap

Bethel Gábor Alapkezelő Zrt.

Miniszterelnökség

Tiszakécske/ Római Katolikus Plébánia támogatója a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Fejedelmi Pékség Kft.

Tisza-parti Termálfürdő